Οδηγός Πρόσβασης Internet

Cosmote Mobile χάρτη κάλυψης 3G / 4G / 5G, Greece

Δίκτυο δεδομένων κινητής τηλεφωνίαςCosmote Mobile

Αυτός ο χάρτης αντιπροσωπεύει την κάλυψη του Cosmote Mobile 2G, 3G, 4G και 5G κινητού δικτύου. Δείτε επίσης: χάρτης δυαδικών ψηφίων κινητού Cosmote Mobile και κάλυψη κινητών δικτύων Vodafone MobileWind Mobile .

Οδηγίες χρήσης του internet στη διάρκεια του lockdown

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έδωσε μερικές οδηγίες χρήσης για το internet προς τους πολίτες, για να μην επιβαρυνθούν τα δίκτυα στη διάρκεια του lockdown. To Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζητά από τους πολίτες να μη φορτώνουν το δίκτυο internet μεταξύ 9 πμ και 6 μμ, τις ώρες αιχμής δηλαδή, με χρήση εφαρμογών streaming (όπως NetflixYouTube και άλλα).

Παράλληλα, τονίζεται η ανάγκη για χρήση των σταθερών δικτύων για τις κλήσεις, ενώ ζητάει να αποφύγουμε τις βίντεοκλήσεις, καθώς απαιτούν αρκετούς πόρους internet στη διάρκεια του lockdown. Αναλύτικά:Να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 6 μμ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.Να δίνουμε προτεραιότητα στη χρήση των σταθερών δικτύων για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και να αποφεύγουμε, εφόσον δεν είναι απαραίτητες για την επικοινωνία μας, τις βιντεοκλήσεις.Να αποφεύγουμε την αποστολή αρχείων μεγάλου όγκου και χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία συμπίεσής τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Ομοίως, αποφεύγουμε την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλο όγκο συνημμένων αρχείων.Να διατηρούμε ενημερωμένο το λογισμικό όλων των οικιακών συσκευών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με βάση τις οδηγίες και τις συστάσεις των κατασκευαστών.Να δείχνουμε αυξημένη προσοχή σε μηνύματα που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς και έχουν ως θέμα τους τον κορωνοϊό -και, γενικότερα, θέματα Υγείας και Πολιτικής Προστασίας- καθώς ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους που οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό.Να υιοθετούμε υπεύθυνη συμπεριφορά και να εμπιστευόμαστε μόνο τις οδηγίες των επιστημόνων και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.Αν έχουμε παιδιά, φροντίζουμε για τη δημιουργική τους απασχόληση και αποφεύγουμε την προσκόλλησή τους σε διαδικτυακές υπηρεσίες διασκέδασηςΤονίζεται πως κανένας οργανισμός και φορέας, δημόσιος ή ιδιωτικός, στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει τηλεφωνικά, μέσω SMS, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω των συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορίες όπως ο κωδικός που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας σε κάποια υπηρεσία. Κάθε τέτοια επικοινωνία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απόπειρα απάτης.

Πηγή

Η Ενημερωτική Πύλη Κατασκευών Κεραιών (keraies.eett.gr) είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις κατασκευές κεραιών που είναι αδειοδοτημένες ή έχουν δηλωθεί στην ΕΕΤΤ.

Στόχος είναι η ενίσχυση της διαφάνειας σε θέματα αδειοδότησης κατασκευών κεραιών και η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προς τους πολίτες.

To keraies.eett.gr αναπτύχθηκε από την ΕΕΤΤ και λειτουργεί πιλοτικά.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

  • Για μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας: www.eeae.gr
  • Για θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης: www.ypeka.gr

  Αναζητήστε την κεραία που σας ενδιαφέρει

Αναζήτηση βάσει Δήμου/διεύθυνσης/θέσης

Μπορείτε να αναζητήσετε τις κατασκευές κεραιών σε έναν Δήμο ή σε συγκεκριμένη διεύθυνση.

Αναζήτηση σε περιοχή μέσω χάρτη

Μπορείτε να αναζητήσετε τις κατασκευές κεραιών σε μια περιοχή μέσω χάρτη.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Nd2PkIi9AoM[/embedyt]

Δίκτυα » Εύκολη Δημιουργία WiFi HotSpot στα Windows και το Κινητό

Εύκολη Δημιουργία WiFi HotSpot στα Windows και το Κινητό

Με τη δημιουργία WiFi hotspot μπορούμε να μοιραστούμε την ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεσή μας στο ίντερνετ με όλες τις ασύρματες συσκευές μας. Δείτε πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό με την υπηρεσία Hosted Network των Windows, μετατρέποντας τον υπολογιστή μας σε ένα ασύρματο σημείο πρόσβασης.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού: 

ΠΗΓΗ: PCsteps

Print Friendly, PDF & Email
Share