Δελτίο Τύπου για το συνέδριο στην Εύβοια με θέμα: Education & e–Learning: Εκπαίδευση, Μάθηση & Νέες Τεχνολογίες στη μετά την πανδημία Εποχή.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ , ΛΑΜΙΑ, 08-11-2021

Επιμορφωτικό συνέδριο

Education & e-Learning: Teaching, Learning & New Technologies 
in the Post-pandemic Era

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο “Education & eLearning: Εκπαίδευση, Μάθηση & Νέες Τεχνολογίες στη μετά την πανδημία Εποχή”, το οποίο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας, στους χώρους του Ξενοδοχείου «THERMAE SYLLA SPA», στις 5, 6 & 7 Νοεμβρίου, στα Λουτρά της Αιδηψού.

Το τριήμερο ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής με περιορισμένο αριθμό ατόμων, λόγω της πανδημίας,  και περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, από τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Κώστα Γαλάνη, από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δρ. Ελένη Μπενιάτα και από την Counselor of Public Affairs της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα κα Cynthia Harvey.

Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια οι δεξιότητες διαχείρισης της τεχνολογίας προβάλλουν ως εκπαιδευτικός στόχος υψηλής προτεραιότητας, οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί παρακινούνται να κεφαλαιοποιήσουν το ψηφιακό άλμα, το οποίο οι ίδιοι κατάφεραν να κατακτήσουν σε έκτακτες συνθήκες και με ελάχιστα μέσα, που οι Η/Υ και το διαδίκτυο  προσφέρουν πολύτιμα εργαλεία με απεριόριστες δυνατότητες μάθησης και επικοινωνίας, θεωρείται περισσότερο από ποτέ σημαντική, απαραίτητη και επίκαιρη η επιμόρφωση σε ζητήματα παιδαγωγικής χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Έτσι, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις επιμέρους συναντήσεις του συνεδρίου και να επιμορφωθούν σχετικά με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή τάξη. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν παραδείγματα και πραγματοποιήθηκαν κατάλληλα διαμορφωμένα εργαστήρια, με στόχο τη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης ψηφιακής εκπαίδευσης σε περιβάλλοντα «φιλικά» προς τους μαθητές και εύχρηστα για τους διδάσκοντες.

Ακολούθως, το συνέδριο δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί δίχως την εξαιρετική συμβολή των κεντρικών ομιλητών – επιμορφωτών. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Δρ. Τατιανή Ραπαντζίκου, και τη 2018 US National Teacher of the Year, κα Mandy Manning, υπεύθυνες των εργαστηρίων του Σαββάτου, όπως επίσης και τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Αθανάσιο Κακαρούντα, υπεύθυνο του εργαστηρίου της Κυριακής, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τις αξιόλογες εισηγήσεις τους. Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια στην οργανωτική ομάδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Ειδική συνεργάτη του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού,  κα Ρούλα Κεχρή, στη συνεργάτη της Π.Δ.Ε. Στερεάς Ελλάδας, κα Ευαγγελία Οικονόμου, για τη σημαντική υποστήριξη και την άμεμπτη διοργάνωση του συνεδρίου, καθώς και στην κα Μαρκέλλα Καράγιωργα, στέλεχος του τμήματος Μορφωτικών & Πολιτιστικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας. Επίσης, πολλά συγχαρητήρια στους/στις εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή και το αμέριστο ενδιαφέρον που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου άλλαξε με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Φ. Σπανού και μεταφέρθηκε στη Βόρεια Εύβοια, με σκοπό να ενισχύσει την ευρύτερη περιοχή που επλήγη σοβαρά από τις φωτιές του περασμένου Αυγούστου. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάλυψε τη μεταφορά, τη διαμονή και την πλήρη διατροφή όλων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και από τις πέντε περιφερειακές ενότητες.

Print Friendly, PDF & Email
Share