Διάχυση αποτελεσμάτων προγράμματος Erasmus+ του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ασωπίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάχυση αποτελεσμάτων  3ης, 4ης και 5ης συνάντησης Μάθησης, Διδασκαλίας, Επιμόρφωσης στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA229 “Cultures on a Palette” από το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ασωπίας

Το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ασωπίας, ως συντονιστικό σχολείο στο πρόγραμμα Erasmus+ KA229 “Cultures on a Palette” συμμετείχε την φετινή χρονιά σε 3 συναντήσεις Μάθησης, Διδασκαλίας, Επιμόρφωσης.

Η 1η συνάντηση έγινε στην Νάντη της Γαλλίας από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου 2022 με θέμα «Σημαντικές προσωπικότητες». Οι συμμετέχοντες  παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν προετοιμάσει και έπαιξαν το ρόλο του «δασκάλου» διδάσκοντας τους εταίρους ένα μάθημα μιας σημαντικής προσωπικότητας της χώρας τους. Οι μαθητές μας δίδαξαν την «Ιθάκη» του Κ.Καβάφη.

Η 2η συνάντηση έγινε στην Άγκυρα της Τουρκίας από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2022  με θέμα «Άυλη πολιτιστική κληρονομιά: Ήθη, Έθιμα, Παραδόσεις».  Εκτός της παρουσίασης των εργασιών, οι συμμετέχοντες, σε μεικτές ομάδες, έφτιαξαν διαφημιστικό βίντεο για την προώθηση των χωρών τους.

Η 3η συνάντηση έγινε στην Σαβέρνα της Εσθονίας από τις 9 έως τις 13 Μαΐου 2022 με θέμα «Άυλη πολιτιστική κληρονομιά: Κοινωνικοί κώδικες, Στερεότυπα, Εθνικά κλισέ, Γλώσσα σώματος». Και πάλι, εκτός της παρουσίασης των εργασιών, οι συμμετέχοντες έπαιξαν σκετς με τίτλο «Φορώντας τα παπούτσια σου» προκειμένου να μπουν στην θέση των μαθητών των άλλων συμμετεχόντων χωρών τα οποία και βιντεοσκόπησαν.

Οι συναντήσεις αυτές ήταν μια πραγματική «βουτιά» στην κουλτούρα και των πολιτισμό των χωρών τόσο μέσα από τις εργασίες όσο και από τις περιηγήσεις σε σημαντικά σημεία πολιτισμού αλλά κυρίως μέσα από την άμεση επαφή των μαθητών με τον τρόπο ζωής της χώρας που μας φιλοξενούσε.

Σε όλες τις συναντήσεις οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με την συμπλήρωση και ολοκλήρωση των τελικών προϊόντων του προγράμματός μας: του διαδικτυακού Χάρτη, Διαδικτυακού Παιχνιδιού, Διαδικτυακού Ημερολογίου, Σύνθεσης Παρουσιάσεων, Μανιφέστο, Αφισών. Όλα αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά των συμμετεχόντων χωρών Γαλλίας, Ελλάδας, Εσθονίας, Ισπανίας και Τουρκίας. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του κόπου των συμμετεχόντων στην ιστοσελίδα μας https://coperasmus1921.wixsite.com/website

Print Friendly, PDF & Email
Share