Τελετή Αγιασμού στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΜΙΑ, 16-09-2022

Την Πέμπτη 15-09-2022 τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας συνοδευόμενος από κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών υποδέχτηκε η Διευθύντρια της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης κα Ελένη Μπενιάτα, ευχαριστώντας τον θερμά τόσο για την τιμητική του παρουσία όσο και για την ιδιαίτερη ευαισθησία του σε εκπαιδευτικά θέματα και σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη μόρφωση, την καλλιέργεια και την παιδεία των μαθητών.

Ο Μητροπολίτης απηύθυνε εγκάρδιες ευχές σε όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για το υποδειγματικό έργο που επιτελεί. Ανέφερε τη συνεχή προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να διευκολύνει και να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο, ενώ επεσήμανε ότι η επιτυχία ενός εκπαιδευτικού και ενός σχολείου παραπέμπει σε επιτυχία ολόκληρης της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία του αγιασμού βραβεύτηκε και η αριστούχος απόφοιτη, η «πρώτη των πρώτων» στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, Εύη Χαρίλα, η οποία δέχθηκε τις ευχές της Περιφερειακής Διευθύντριας για ένα λαμπρό μέλλον σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Η κα Μπενιάτα συνεχάρη τη διδα Χαρίλα για την εξαιρετική της επίδοση στις πανελλήνιες εξετάσεις και της απένειμε χρηματικό βραβείο. Παράλληλα, τόνισε ότι στο πρόσωπό της βράβευσε την αριστεία, το ήθος, αλλά και την προσπάθεια όλων μαθητών και μαθητριών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ευχόμενη να έχουν μια γόνιμη, φωτεινή και ευλογημένη πορεία ζωής!

Τέλος, η Περιφερειακή Διευθύντρια ευχήθηκε η φετινή χρονιά να μας επαναφέρει στην κανονικότητα, έπειτα από τις αντιξοότητες των τριών προηγούμενων ετών,  με την ελπίδα το φετινό ταξίδι να μετατραπεί σε μια αξέχαστη εμπειρία γνώσεων, παιδείας και συνεργασίας. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με όλες τις διοικητικές, παιδαγωγικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες της, θα είναι πάντα στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, εκπαιδευτικού, γονέα, μαθητή, πολίτη.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια

Δρ. Ελένη Μπενιάτα

Print Friendly, PDF & Email
Share