Βράβευση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

«Δελτίο τύπου για την βράβευση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό: «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον»

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10.30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών

δημιουργιών που διακρίθηκαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης βράβευσης ήταν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών, η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Βραβεύτηκαν 750 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί (από 50 σχολεία Π.Ε. & Δ.Ε.). Συνολικά, συμμετείχαν 136 σχολικές μονάδες, 7.000 μαθητές/τριες, 350 εκπαιδευτικοί και δημιουργήθηκαν 1.100 μαθητικές δημιουργίες (ποιήματα, διηγήματα, ζωγραφιές, αφίσες, σκίτσα, εφημερίδες, παραμύθια, ταινίες μικρού μήκους, project, τραγούδια, ιστοσελίδες και πολυμεσικές παρουσιάσεις).

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας έλαβε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία Project.

Συγκεκριμένα, σε διάστημα 5 ημερών, κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς (2021-22), υλοποιήθηκαν από τους/τις μαθητές/τριες και το προσωπικό του σχολείου οι εξής δράσεις, οι οποίες αποτέλεσαν το Project “Αγαπάμε τον Πόντο!”:

  1. Ομαδική κατασκευή της σημαίας του Πόντου
  2. Κατασκευή παραδοσιακής φορεσιάς Πόντου
  3. Παρασκευή ποντιακών εδεσμάτων (πισία, ωτία)
  4. Κατασκευή ποντιακής λύρας
  5. Ποντιακή μουσική και χορός Ομάλ
Print Friendly, PDF & Email
Share