2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας Υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Μαθησιακής Κινητικότητας Erasmus+

Χαλκίδα, 21  Νοεμβρίου 2022

 Δελτίο Τύπου 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας Υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Μαθησιακής Κινητικότητας Erasmus+

Στις 4 Νοεμβρίου 2022, ξεκίνησε η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού  Προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ για τους μαθητές του Τομέα «Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού» του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας για το διάστημα  04/11/2022 – 15/11/2022.

Στα πλαίσια του προγράμματος με κωδικό αριθμό  2021-1-EL01-KA121-VET-000007503 και τίτλο «Automatic functions and computer applications to create intelligent domestic and industrial environments», οι μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν στον προγραμματισμό με χρήση εφαρμογών σε H/Y, που σχετίζονται με τον Αυτοματισμό για τη δημιουργία ευφυών οικιακών και βιομηχανικών περιβαλλόντων.

  • Eurecat (Ερευνητικό κέντρο για την βιομηχανία 4.0)
  • Ecotech (Κατασκευές ηλεκτρικών φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα)
  • Gremi Baix llObregat (Τεχνικό Επιμελητήριο)
  • Supercomputing center (Κέντρο Υπερυπολογιστών για επιστημονικές και τεχνολογικές έρευνες) κ.α.

Επιπλέον οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και τις απογευματινές ώρες στο Training Center της MOVEU, σε Αυτοματισμούς (PLC-Arduino).

Είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα (EΠΑΛ) της Βαρκελώνης και να γνωρίσουν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους σχετικά με την εκπαίδευση και τη διασύνδεση της αγοράς εργασίας με τους αποφοίτους τους, αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας του σχολείου μας.

Οι συμμετέχοντες μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι για τα πολλαπλά οφέλη που βίωσαν μέσω της συμμετοχής τους. Συγκεκριμένα:

  • Απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες εκπαιδευόμενοι καθημερινά από επαγγελματίες.
  • Απέκτησαν Πιστοποίηση στους οικιακούς αυτοματισμούς
  • Θα τους απονεμηθούν Πιστοποιητικά Κινητικότητας Europass για τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Βαρκελώνη, σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει το σχολείο μας.
  • Κέρδισαν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλων των συνεργατών μας στην Ισπανία, με το ήθος και την επιμέλεια που επέδειξαν.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε χωρίς αναφορά τις αξέχαστες εικόνες με τις οποίες επιστρέψαμε, μέσα από τις οργανωμένες Πολιτιστικές επισκέψεις μας, τα έξοδα των οποίων καλύφθηκαν πλήρως από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

  • Στο ιστορικό κέντρο της πόλης και το μεγαλοπρεπή ναό Sagrada Família
  • Στις μεσαιωνικές πόλεις Μπεσαλού και Τζιρόνα
  • Στο Πάρκο Γκουέλ (Park Guell) του Αντόνιο Γκαουντί
  • Στα μουσεία: Ιστορίας, Επιστημών, Πικάσο, Αθλητικό, Ναυτικό κ.α.
  • Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης και στο λόφο του Μονζουίκ με την εντυπωσιακή θέα στην πόλη
  • Στο θρυλικό Camp Nou, της Barcelona FC
  • Στα θεματικά πάρκα Σιουταντέλα και Ζουάν Μιρό της πόλης
  • Στο Ενυδρείο (Aquarium) κ.α.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, Σαββόπουλος Αθανάσιος και Λουκάκη Αθηνά, μαζί με τον Υπεύθυνο Σχεδιασμού και Υλοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ κ.Τρακαντζίδη Ιωάννη, πέρα από τη συνδιαμόρφωση και σχεδιασμό του προγράμματος συνολικά, φρόντισαν με κάθε λεπτομέρεια τη σωστή και απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος Erasmus+, τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιάσουν αναλυτικά σε όλους τους μαθητές αλλά και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Μέσα απ’αυτή την κινητικότητα Erasmus+, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αφήσουν πίσω τους την καθημερινότητα, να νιώσουν πολίτες της πόλης που μας φιλοξένησε, να βρεθούν κοντά σε νέους ανθρώπους, πολιτισμούς και ιδέες, φροντίζοντας να αποκτήσουν πολύτιμα εφόδια, τα οποία θα αυξήσουν τις προοπτικές για την εξασφάλιση μιας καλύτερης θέσης εργασίας, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την ΕΕ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+.

Το ταξίδι συνεχίζεται !!!

Το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf

Print Friendly, PDF & Email
Share