Εκδήλωση προβολής των προγραμμάτων Erasmus+ από τις σχολικές μονάδες Στερεάς Ελλάδας

Στο πλαίσιο της προώθησης και διάχυσης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στα οποία συμμετέχουν σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, πέραν των άλλων δράσεων που υλοποιεί αναφορικά με τα προγράμματα Erasmus +, προτίθεται να καθιερώσει
την οργάνωση ετήσιας εκπαιδευτικής εκδήλωσης προβολής των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Erasmus+ για τις Βασικές Δράσεις 1 και 2.
Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO στο Περίπτερο Α’ της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.
H παρουσίαση των προγραμμάτων θα είναι με συνεχή και ελεύθερη ροή, χωρίς καθορισμένο πρόγραμμα και θα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους όπως: με μορφή αφίσας – poster (ελάχιστη διάσταση 50 * 70), με τη διανομή προωθητικού υλικού, με παρουσίαση υλικού που έχει παραχθεί από το πρόγραμμα, με ολοκληρωμένη παρουσίαση με προβολή video ή λογισμικού παρουσίασης (π.χ. powerpoint) κλπ. σε χώρο παρακείμενο όπου θα διεξάγεται ο Διαγωνισμός Ρομποτικής.
Το κόστος μετάβασης στη Λαμία μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό για τις οργανωτικές δαπάνες για όσα σχολεία δεν έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμά τους καθώς πρόκειται για ενέργεια διάχυσης του προγράμματος στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.
Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν για να προωθήσουν τα προγράμματα που έχουν ολοκληρώσει ή είναι σε εξέλιξη το τρέχον σχολικό έτος, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα. https://forms.gle/37E7wmssb9nMBjcaA
Τα σχολεία που είναι σε διαδικασία υποβολής αίτησης για προγράμματα KA1 και KA2 στην τρέχουσα περίοδο υποβολής μπορούν να συμπεριλάβουν τη συγκεκριμένη περιοδική δράση στους τρόπους διάδοσης των αποτελεσμάτων του προγράμματός τους στο αντίστοιχο πεδίο.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσα σχολεία παρουσιάσουν τα προγράμματά τους.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια
Δρ. Ελένη Μπενιάτα

Print Friendly, PDF & Email
Share