Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Παραλία Κύμης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΜΙΑ, 10-5-2023

Με επιτυχία στέφθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την κατάρτιση στελεχών και εκπαιδευτικών της επαγγελματικής αλλά και γενικής εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στην Παραλία της Κύμης στις 5-7 Μαΐου 2023, το οποίο παρακολούθησαν 50 εκπαιδευτικοί της Περιφέρειας μας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όντας προϊόν σύμπραξης και διαρκούς εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αποσκοπούσε στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και των στελεχών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους σε εργαστήρια καινοτόμων πρακτικών και προσεγγίσεων.
Τα θέματα του σεμιναρίου ήταν :
– Η διαχείριση & η ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας των ΕΠΑΛ
– Βέλτιστες πρακτικές διδασκαλίας στα ΕΠΑΛ
– Προετοιμασία & διαχείριση φυσικών καταστροφών

Εισηγήτριες για την ημέρα του Σαββάτου ήταν δύο Αμερικανίδες βραβευμένες καθηγήτριες και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ για την καινοτομία και την συμπερίληψη κ.κ. Juelke και Forcucci. Εισηγητές για την Κυριακή ήταν η Δρ. Β. Κουσκουνά, Καθηγήτρια Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ και ο Δρ. Γ. Σακκάς, επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΜΕΑ, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το πρόγραμμα συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Ελλάδα.
Την έναρξη της εκδήλωσης τίμησαν με την παρουσία τους οι αρχές του τόπου.

Print Friendly, PDF & Email
Share