EUROSCOLA – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EUROSCOLA

Σχετ.: Το με αρ.πρωτ. 164198/Δ2/03-10-2018 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Παρακαλούνται οι Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας, μέχρι την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, να συγκεντρώσουν τα ονοματεπώνυμα των μαθητών Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων των ΔΔΕ Στερεάς Ελλάδας, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο γραπτό διαγωνισμό Euroscola, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ημερίδα που διοργανώνεται στις 7 Μαρτίου 2019, στο Στρασβούργο, με θέμα:
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκλέγεται με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους ευρωπαίους πολίτες. Με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2009, το ΕΚ συν-αποφασίζει με τις κυβερνήσεις των χωρών ? μελών της Ένωσης σε μεγάλο ποσοστό της νομοθεσίας και επίσης αναλαμβάνει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Έχει αυξημένες εξουσίες όσον αφορά στον προϋπολογισμό της Ένωσης, ασκεί δημοκρατικό έλεγχο των αποφάσεων και είναι απαραίτητη η συναίνεσή του στις διεθνείς συμφωνίες που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Τον Μάιο του 2019 οι Ευρωπαίοι πολίτες από τις 27 χώρες της ΕΕ θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές για την ανάδειξη των 705 Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πώς πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία της Ένωσης; Θεωρείτε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες, ώστε να εκφράσει με πιο αποφασιστικό τρόπο την εντολή των πολιτών της Ένωσης, οι οποίοι με την ψήφο τους θα προσδιορίσουν τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης;»
Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την προετοιμασία τους τον ακόλουθο σύνδεσμο:  http://www.europarl.europa.eu.aboutparliament/el
Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών επισημαίνονται στο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.
Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα υποβάλλουν στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν, μέχρι την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, τα εξής δικαιολογητικά:
  • αίτηση – δήλωση συμμετοχής (επισυνάπτεται εδώ)
  • υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα του (επισυνάπτεται εδώ)
  • φωτοτυπία της καρτέλας επίδοσης
  • φωτοτυπία του πτυχίου γλωσσομάθειας που κατέχουν
Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων παρακαλούνται να αποστείλουν τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων μαθητών στις οικείες Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης, μέχρι την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής.
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής που αναφέρονται στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.
Print Friendly, PDF & Email
Share