Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

Η Βόρεια Εύβοια αποκτά ελπίδα και νέα προοπτική μετά την καταστροφή, μέσα από ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης ΟΛΙΣΤΙΚΟ και ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ. Με όχημα το σπουδαίο εργαλείο των ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (Ο.Χ.Ε.), που δεσπόζει στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027, και την Πνευματική, Επιστημονική, Βιωματική και Επιχειρησιακή Προίκα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, η Βόρεια Εύβοια αρχίζει από σήμερα να οικοδομεί ένα περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο και καλύτερο μέλλον.
Η Βόρεια Εύβοια διαθέτει ένα εξαιρετικής ποιότητας φυσικό περιβάλλον, το οποίο καταστράφηκε σε σημαντικό βαθμό από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021. Η καταστροφή επηρέασε αρνητικά την ταυτότητα της περιοχής ως οικιστικού πλέγματος και τουριστικού προορισμού ήπιας μορφής, ενταγμένου σε ένα υψηλής αισθητικής φυσικό τοπίο και επίσης περιόρισε δραστικά το μέρος του τοπικού παραγωγικού συστήματος που εξαρτιούνταν από το δάσος (ξυλεία, ρητίνη, μελισσοκομεία) ή τις παρακείμενες καλλιέργειες που κάηκαν.
Η Βόρειος Εύβοια χρειάζεται ένα σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θα δίνει μια νέα προοπτική μετά την καταστροφή και την ελπίδα ότι ένα περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο και καλύτερο μέλλον είναι εφικτό για την περιοχή.
Ένα σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θα βασίζεται στους κύριους άξονες της Ευρωπαϊκής στρατηγικής (smart, green, place-based) για μια ήπιας μορφής ανάπτυξη, η οποία θα αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες, θα προωθεί την κοινωνική συνοχή και θα βασίζεται στην εδαφικότητα και την τοπική συμμετοχή για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων.
Ένα πρόγραμμα ΟΛΙΣΤΙΚΟ και ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ με ΌΧΗΜΑ το σπουδαίο εργαλείο των ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (Ο.Χ.Ε.), που δεσπόζει στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 και που θα αξιοποιεί την Πνευματική – Επιστημονική – Βιωματική και Επιχειρησιακή Προίκα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, η οποία άνοιξε τις νέες Λεωφόρους των Ολιστικών Προγραμμάτων στην Πατρίδα μας, με τις Πολιτιστικές Διαδρομές.
Θα σχεδιάζουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα πορευτούμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα αγωνιστούμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ να θεραπεύσουμε τις πληγές από τις καταστροφικές πυρκαγιές και ταυτόχρονα να κεντήσουμε το υφαντό του μέλλοντος που θα περιέχει ΌΛΑ όσα απεικονίζονται αυθεντικά στον παρακάτω πίνακα.
CIRCLES_MAXIMOU_KATHETES_final

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, Επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και οι άνθρωποι του Διαζώματος με χαρά θα διαθέσουν τη βιωματική και πνευματική τους προίκα για την αποκατάσταση της πληγωμένης από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, Βόρειας Εύβοιας.
Σχετικές μελέτες
Διαγραμματική απεικόνιση μηχανισμού διακυβέρνησης του Masterplan (28-09-2021)
Κείμενο εργασίας και συνεργασίας για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας (Σεπτέμβριος 2021)
Παρουσίαση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας (Αύγουστος 2021)
Τα μνημεία της Βόρειας Εύβοιας (Ελίνα Αγγέλη, Σεπτέμβριος 2021)
Tab #1
Tab #2
Tab #1
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Tab #2
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Print Friendly, PDF & Email
Share