ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΜΙΑ, 31-01-2022

Τριήμερος εορτασμός προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων

Ολοκληρώθηκε ο τριήμερος εορτασμός προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.
Η έναρξη των εορτασμών πραγματοποιήθηκε με Όρθρο και Θεία Λειτουργία το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Λαμίας.
Ακολούθησε η Ευλογία της Βασιλόπιτας για την εκπαιδευτική κοινότητα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, παρουσία αντιπροσωπίας μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Φθιώτιδας και Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας τίμησαν με την παρουσία τους και απηυθύναν χαιρετισμό: ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Καραΐσκος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παπαχρήστος, η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χουλιάρα και η Δ/ντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Τσιάκα. Για το έργο των Τριών Ιεραρχών μίλησε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης απηύθυνε πατριωτικούς λόγους μεταδίδοντας το μήνυμα της αενάου και δια βίου μαθητείας, το οποίο πηγάζει από τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων Τριών Ιεραρχών. Μετά το πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκε βασιλόπιτα και ο Σεβασμιότατος διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες και δώρα συνοδευόμενα με τις ευχές του τόσο για καλή χρονιά όσο και για καλή φώτιση.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε Ευλογία της Βασιλόπιτας του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας «Γερμανός ο Μελωδός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Συμεών με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας μαθητών και καθηγητών του Ωδείου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το Μουσικό Σχολείο Λαμίας.
Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Λαμίας και αρτοκλασία υπέρ της εκπαιδευτικής κοινότητας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας παρουσία των Τοπικών Αρχών και Στελεχών Εκπαίδευσης. Ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Συμεών και η βράβευση των καθηγητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των οποίων οι μαθητές συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών με τη συμμετοχή των Τοπικών Αρχών, ανώτερων Στελεχών Εκπαίδευσης και αντιπροσωπείας μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολικές μονάδες του Δήμου Λαμιέων.
Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με τη σύναξη των Θεολόγων της ΠΕ Φθιώτιδας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, όπου μεταξύ άλλων εξήρε τη συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως σε κάθε πτυχή του εκπαιδευτικού έργου και επεσήμανε το όφελος που αποκομίζει διαχρονικά η εκπαιδευτική κοινότητα από την εγγύτητα της Εκκλησίας στην Εκπαίδευση καθώς και ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων του (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος. Επίκαιρη ομιλία εκφώνησε, με προτροπή του Σεβασμιότατου, ο Άγιος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου, π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, με θέμα: «Οι Άγιοι Τρείς Ιεράρχες και η εποχή μας». Κλείνοντας, ο Σεβασμιότατος κ. Συμεών έκανε έναν απολογισμό του τριημέρου και επισφράγισε τη λήξη των τριήμερων εκδηλώσεων.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια
Δρ. Ελένη Μπενιάτα

Print Friendly, PDF & Email
Share