H ΠΔΕ Στερεάς στο LAMIA EXPO CENTRAL GREECE TRADE EVENT

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αρκαδίου 8, 35131 Λαμία
Λαμία, 23/6/2023

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε για πρώτη φορά κατόπιν της ευγενικής χορηγίας του Φορέα Διοίκησης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, στο LAMIA EXPO CENTRAL GREECE TRADE EVENT https://www.lamiaexpo.gr, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας από την Τετάρτη 14/6/2023 έως και την Κυριακή 18/6/2023, με εξαιρετική επιτυχία καθώς χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα τίμησαν με την παρουσία τους το γεγονός.
Στελέχη και εκπαιδευτικοί της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας στο Περίπτερο F21 του Κτιρίου Γ παρουσίασαν και ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τη λειτουργία και ιδιαίτερα για τις προοπτικές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) καθώς και της Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. (Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας). Επίσης, στο χώρο του περιπτέρου εκτέθηκαν και παρουσιάστηκαν κατασκευές των μαθητών των ΕΠΑΛ και προβλήθηκαν βίντεο με τις δράσεις των εν λόγω σχολείων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καινοτόμο χαρακτήρα των Σχολικών Μονάδων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι οποίες συνδέονται πλέον άμεσα και αποτελεσματικά, μέσω της Μαθητείας, με την αγορά εργασίας στην εκάστοτε τοπική κοινωνία. Σημαντική και άκρως εποικοδομητική υπήρξε και η επαφή των στελεχών μας με τους εκπροσώπους της αγοράς εργασίας για τα θέματα της Μαθητείας, ώστε να ενισχυθεί και να καταξιωθεί ο θεσμός της Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. μέσα από μια διαρκή και επιτυχημένη συνεργασία.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Δρ. Ελένη Μπενιάτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ_23-6-2023

Print Friendly, PDF & Email
Share