ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΜΙΑ, 26-3-2024

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας πραγματοποιήθηκε επετειακή επιμορφωτική ημερίδα αφιερωμένη στην προσωπικότητα και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, εξέχοντα πολιτικού – διπλωμάτη και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας με θέμα:

«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. Προσεγγίζοντας την Ιστορία με διαφορετικούς τρόπους».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Εκπ/σης Φιλολόγων Φθιώτιδας κ. Ελένη Παπαντωνίου και τη συμμετοχή του Δήμου Λαμιέων, του Συνδέσμου Φιλολόγων Φθιώτιδας, του Συλλόγου για την ανάδειξη της Ιστορίας της Εκπ/σης «Μιχ. Παπαμαύρος» και την ενεργό συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών του 1ου, 2ου, 4ου, 5ου, 6ου Γυμνασίων Λαμίας, των Γυμνασίων Στυλίδας, Λιανοκλαδίου και Λιβανατών καθώς και του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Λαμίας.

Βασικός στόχος της ημερίδας ήταν η πολύπλευρη ενημέρωση σχετικά με το έργο και την προσωπικότητα του Καποδίστρια μέσω εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης του θέματος καθώς και η διδακτική πλαισίωση της αντίστοιχης ιστορικής ενότητας του σχολικού εγχειριδίου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ανδρέας Κούκος, νομικός, ιστορικός και πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας (Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι).

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα. Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας ο Πρωτοσύγκελος και Γενικός Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Δήμου Λαμιέων κ.  Παναγιώτης Παρχαρίδης, ως εκπρόσωπος της Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φιλολόγων Φθιώτιδας η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Φωκίδας κ. Γεωργία Παντίδου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Γκούμας, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Αργυρόπουλος, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, καθώς και εκπαιδευτικοί σχολείων της Φθιώτιδας.

Πολλά συγχαρητήρια από μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου και τους συνοδούς καθηγητές τους, οι οποίοι άκουσαν, ρώτησαν, παρουσίασαν, υποδύθηκαν και τραγούδησαν, προσεγγίζοντας κριτικά και δημιουργικά την ιστορική γνώση με δράσεις εμπνευσμένες από τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και θερμές ευχαριστίες προς τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης κ. Ανδρέα Κούκο για την μεταλαμπάδευση της πλούσιας ιστορικής γνώσης του στους μαθητές/τριες και στους εκπαιδευτικούς, τον Δήμο Λαμιέων για την αμέριστη υποστήριξη και τη διάθεση του χώρου του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, τον χορηγό επικοινωνίας STAR Κεντρικής Ελλάδας για την κάλυψη της εκδήλωσης καθώς και όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share