
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία, 18-12-2025
Ημερίδα Διάχυσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 η Ημερίδα Διάχυσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στην αίθουσα εκδηλώσεων (παλαιό γυμναστήριο) του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας, η οποία οργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση, η διάχυση καλών πρακτικών και η ανάδειξη της δυναμικής συμμετοχής σχολικών μονάδων και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και την παρακολούθησαν 60 εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις ευκαιρίες που προσφέρουν.
Η Ημερίδα ξεκίνησε με παρουσίαση του νέου Οδηγού Erasmus+ 2026, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για τις νέες προτεραιότητες και δράσεις του Προγράμματος.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα εξής Ευρωπαϊκά Προγράμματα:
- Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπερχειάδας και το Δημοτικό Σχολείο Νέου Μοναστηρίου, παρουσίασαν τη συμμετοχή τους στη Διαπίστευση Erasmus+ της ΔΠΕ Φθιώτιδας.
- Το ΓΕΛ Ιτέας, παρουσίασε το σχέδιο ΚΑ1 με τίτλο «Η θεατρική αγωγή ως χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας».
- Το 8ο Γυμνάσιο Λαμίας, παρουσίασε το σχέδιο ΚΑ1 «Συμπερίληψη, καινοτομία και ψηφιακός γραμματισμός μέσω της σχολικής βιβλιοθήκης».
- Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας παρουσίασε το πρόγραμμα ΚΑ2 «Teachers’ well-being in the times of crisis».
- Το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου το πρόγραμμα ΚΑ2 «Mindful Nature».
- Η ΔΠΕ Φθιώτιδας, παρουσίασε το πρόγραμμα ΚΑ2 «STEMSCAPE».
- Το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, με το έργο ΚΑ2 «VR4Clima».
- Η ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας, παρουσίασε το έργο ΚΑ2 «ENABLE» καθώς και το έργο AMIF «Language Buddy».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κα Ελένη Μπενιάτα, καθώς και οι Προωθήτριες Erasmus+ της ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας, κα Αγγελική Καραγεωργοπούλου και κα Ευαγγελία Οικονόμου, οι οποίες τόνισαν τη σημασία των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ως μοχλού καινοτομίας, εξωστρέφειας και ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης.
Η Ημερίδα είχε μεγάλη απήχηση στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της συνεργασίας, της ανταλλαγής εμπειριών και της περαιτέρω αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στις σχολικές μονάδες της Στερεάς Ελλάδας.









