Οργανούληδες : Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στη δωρεά οργάνων

Ακόμα και τα πιο δύσκολα ερωτήματα για το ανθρώπινο σώμα μπορούν να γίνουν εύκολες ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των Οργανούληδων.

Το ομώνυμο πρόγραμμα, που έχει ήδη ενταχθεί στην ενότητα Αγωγής της Υγείας για τη σχολική χρονιά 2020-21, γίνεται εργαλείο και οδηγός για μια συζήτηση που θα βοηθήσει παιδιά, γονείς και επαγγελματίες υγείας να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία των οργάνων, τους τρόπους φροντίδας τους, αλλά και την αξία της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης.

Στο πλαίσιο του ΙΘ θεματικού άξονα του Υπουργείου Υγείας, «Προαγωγή της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων σε παιδιά και εφήβους», μαθαίνουμε για τους Οργανούληδες μέσα από τρία βασικά υλικά: μια παρουσίαση, ένα εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς και ένα διασκεδαστικό παιχνίδι αντιστοίχισης καρτών για τα παιδιά. Επίσης, τα υλικά αυτά συνοδεύονται από το βίντεο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τους Οργανούληδες, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2020.

Απευθύνεται σε Μαθητές Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, Εκπαιδευτικούς, Επισκέπτες Υγείας Σχολείων, αλλά και σε Γονείς.

Το υλικό είναι επίσης διαθέσιμο στη σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, αλλά και στη σελίδα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ

Πηγή : Ίδρυμα Ωνάση

Print Friendly, PDF & Email
Share

Σχολιάστε