Προσομοίωση της Πανελλαδικής Εξέτασης του μαθήματος Γλώσσας & Λογοτεχνίας Γ΄ ΓΕΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΜΙΑ, 07-04-2023

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή, 7/4/2023, με μεγάλη επιτυχία, η Προσομοίωση της Πανελλαδικής Εξέτασης του μαθήματος Γλώσσας & Λογοτεχνίας που διεξήχθη από τη Δευτέρα, 3/4/2023, στον Ν. Φθιώτιδας, μετά από πρωτοβουλία της Δρ. Ελένης Παπαντωνίου, Συμβούλου Εκπαίδευσης Φιλολόγων , η οποία είχε την ευθύνη επιλογής και επιμέλειας των θεμάτων.

Με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τα θέματα της προσομοιωμένης εξέτασης αποστέλλονταν καθημερινά στις σχολικές μονάδες των Γενικών Λυκείων της Φθιώτιδας, ανάλογα με την ημέρα δήλωσης συμμετοχής του κάθε σχολείου.

Η προσομοίωση είχε προαιρετικό χαρακτήρα και έλαβε χώρα ενδοσχολικά, με τη στήριξη των Διευθυντών/ντριών και των φιλολόγων των σχολικών μονάδων. Κατά την πενθήμερη διάρκεια διεξαγωγής της πήραν μέρος 20 Γενικά Λύκεια και 523 μαθητές και μαθήτριες, αποδεικνύοντας ότι η προσομοίωση ανταποκρίθηκε σε μια πραγματική ανάγκη των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων να δοκιμάζουν κατακτημένες γνώσεις και δεξιότητες στο εν λόγω μάθημα, να λαμβάνουν ανατροφοδότηση, να εξοικειώνονται με τη διαδικασία και να εμψυχώνονται κατά τη δύσκολη και κοπιώδη προσπάθειά τους.

Μετά την επιτυχή εφαρμογή της προσομοίωσης, αλλά και την πλήρη αποδοχή της από υποψηφίους και εκπαιδευτικούς, θα γίνει προσπάθεια να επεκταθεί από την επόμενη σχολική χρονιά και σε άλλα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων!

 

Η Περιφερειακή Διευθύντρια

 Δρ. Ελένη Μπενιάτα

Print Friendly, PDF & Email
Share