Δράση ενημέρωσης μαθητών της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος (ΔΟΒ)

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΑΜΒΑΚΙ

 Σας ενημερώνουμε ότι ο φορέας, Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ), μη κερδοσκοπικός φορέας με μέλη παραγωγούς και εκκοκκιστές βάμβακος, υλοποιεί πενταετές πρόγραμμα ενημέρωσης των καταναλωτών για τις πολλαπλές χρήσεις του βάμβακος, τα χαρακτηριστικά του και τη σημασία του για την εθνική οικονομία.

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται η διανομή στους μαθητές – μαθήτριες και των τριών τάξεων όλων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, ενός ενημερωτικού τρίπτυχου και μίας αφίσας για το βαμβάκι σε έντυπη μορφή, δράση για την οποία έχει λάβει την έγκριση με το υπ΄αριθμ. 154726/ΓΔ4/14-12-2022 έγγραφο του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η εξοικείωση της νέας γενιάς με μία παραδοσιακή μεν, δυναμική δε καλλιέργεια της πατρίδας μας, η οποία επιδιώκει την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας για τους καταναλωτές, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία που τα παράγει.

Η υλοποίηση του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος,  αποσκοπεί επίσης στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών σχετικά με την αξία του συγκεκριμένου προϊόντος, αλλά και της δυνατότητας πιθανής επαγγελματικής ενασχόλησής τους και σταδιοδρομίας στον κλάδο του βάμβακος.

Η εκτύπωση και η αποστολή του υλικού μέχρι την πόρτα του κάθε σχολείου γίνεται με ευθύνη της ΔΟΒ.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η διανομή του υλικού στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

  • Η διανομή του εκπαιδευτικού υλικού, θα πραγματοποιηθεί σε κάθε λύκειο, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ΣΕ ΕΚΑΣΤΟ/Η ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑ με την πολύτιμη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού.
  • Η αξιοποίηση έτοιμου διδακτικού εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού σε μορφή βίντεο για το βαμβάκι, τις χρήσεις και τα πλεονεκτήματα αυτού, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του φορέα στην ενότητα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ με τίτλο «ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ». https://hca.org.gr/category/ekpaideftiko-yliko
  • Πληροφορίες που μπορούν να εμπλουτίσουν την διδακτική ώρα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του φορέα: hca.org.gr στην Ενότητα – ΑΛΛΑΖΩ ΤΗ ΜΟΔΑ ( https://hca.org.gr/category/allazw-ti-moda/ )

Η αφίσα και το τρίπτυχο θα σταλεί και σε ηλεκτρονική μορφή προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη χρήση αυτού του υλικού.

Πληροφορίες και Υποστήριξη για την διδασκαλία του μαθήματος: κα Γιόλα Φράγκου (yfragkou@sbtse.gr, 24210-29407) & κα Κρισέλεν Ζαρμπούνη  (kzarmpouni@sbtse.gr, 24210-29408).

Print Friendly, PDF & Email
Share