Ομαδική Μετακίνηση Μαθητών του σχολείου μας στη Λεμεσό της Κύπρου στο πλαίσιο προγράμματος erasmus+

Το Δελτίο Τύπου

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Χαλκίδας σας ενημερώνει πως υλοποίησε με επιτυχία την πρώτη του Ομαδική Κινητικότητα Μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με κωδικό αριθμό 2021-1-EL01-KA121-SCH-000020467:

Στην ομαδική κινητικότητα, η οποία έλαβε χώρα στη Λεμεσό της Κύπρου από τις 5 έως τις 12 Μαρτίου, συμμετείχαν 8 ενήλικοι μαθητές οι οποίοι συνοδεύονταν από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του σχολείου Αγραφιώτη Γιαννούλα και την εκπαιδευτικό Γκουβούση Καλλιόπη.

Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Α΄ Τεχνική κι Επαγγελματική Σχολή Λεμεσού στην οποία οι μαθητές μας παρακολούθησαν διδασκαλίες σε διάφορα μαθήματα και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν με Κύπριους και Ρουμάνους μαθητές.

Ως μελλοντικοί απόφοιτοι Γενικού Λυκείου γνώρισαν τις ευκαιρίες που παρέχει μια επιπρόσθετη και περαιτέρω επαγγελματική κατάρτιση, βελτίωσαν τις ικανότητες τους στον τομέα της τεχνολογίας κι ενίσχυσαν τις γνώσεις τους σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Επιπλέον, οι μαθητές μας γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα, την ιστορία, τον πολιτισμό και το σύγχρονο πρόσωπο της Κύπρου, όπως κι ενημερώθηκαν διεξοδικά για τη δομή, τον σχεδιασμό και τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+.

Η κινητικότητα του σχολείου μας περιελάμβανε εργαστηριακά μαθήματα και βιωματικές δράσεις, τραπέζια διαλόγου και συζητήσεων για ανταλλαγή απόψεων και σχεδιασμό, ξεναγήσεις σε πόλεις, μνημεία πολιτισμού και κουλτούρας, μουσεία και φυσικά αξιοθέατα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές μας επισκέφθηκαν:

  • την Πάφο, τη Λεμεσό και τη Λευκωσία
  • το αρχαίο θέατρο Κουρίου
  • τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά της Πάφου
  • το βράχο της Αφροδίτης
  • το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας
  • την παλιά πόλη Λεμεσού

Οι μαθητές μας αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενίσχυσαν και βελτίωσαν τις δεξιότητές τους, διεύρυναν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, εξασκήθηκαν στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας και κέρδισαν την εκτίμηση των συνεργατών μας στην Κύπρο με τη συνέπεια, την ευγένεια και το ήθος τους.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που μαθητές του σχολείου μας πραγματοποιούν ομαδική κινητικότητα στο εξωτερικό, δυνατότητα ιδιαίτερα σημαντική για το σχολείο μας μιας και οι μαθητές μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να υποστηρίξουν μια τέτοια μετακίνηση.

Ταυτόχρονα, στην ίδια πόλη, πραγματοποιήθηκε και Ατομική Μαθησιακή Κινητικότητα του εκπαιδευτικού του σχολείου μας Κυριαζίδη Μάριου ο οποίος παρακολούθησε το σεμινάριο «Teamwork & Teambuilding» στον οργανισμό υποδοχής ShipCon.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ μέσω του ΙΚΥ που είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ και εγκρίθηκε το 2021.

Εκ του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χαλκίδας

Print Friendly, PDF & Email
Share