Δημοκρατική Παιδεία και Πολιτειότητα: δικαιώματα και υποχρεώσεις των νέων ως μελλοντικών ενεργών πολιτών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 27_04-2023 ΠΔΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιεί την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 και ώρα από 09:30 έως και 13:00 στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Δημοκρατική Παιδεία και Πολιτειότητα: δικαιώματα και υποχρεώσεις των νέων ως μελλοντικών ενεργών πολιτών» με τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας που ανταποκρίθηκαν στην με αρ. πρωτ. 2124_31-03-2023 πρόσκληση της Π.Δ.Ε. Στερεάς Ελλάδας.
Η επιμορφωτική εκδήλωση θα προβάλλεται απευθείας, σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming) από το Star Κεντρικής Ελλάδας στην παρακάτω διεύθυνση: https://youtube.com/live/eeecKUyllYc?feature=share .
Θα μπορούν να την παρακολουθήσουν μαθητές όλης της επικράτειας και ταυτόχρονα να υποβάλουν σχετικά ερωτήματα προς τους εισηγητές και τις εισηγήτριες στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα υποβολής ερωτημάτων: https://shorturl.at/hosPX
Ενόψει των επικείμενων εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών κρίνεται ωφέλιμη και εποικοδομητική μια πρωτοβουλία ενημέρωσης και αμφίδρομης επικοινωνίας σε θέματα που άπτονται του πολιτεύματος της χώρας μας, των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις σύγχρονες προκλήσεις. Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η διαμόρφωση και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων εκείνων που χαρακτηρίζουν έναν ενεργό δημοκρατικό πολίτη.
Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων Παράρτημα Λαμίας.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share