Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+  

Καρπενήσι,  307-2023
Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καρπενησίου
Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+  

  

Γενική Αναφορά

Στο διάστημα από Δευτέρα 15 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με συντονιστικό Φορέα το Σχολείο της Ισπανίας, Institut Francesc Ferrer Guardia. Η κινητικότητα έγινε στην Βαρκελώνη.

Το θέμα του προγράμματος είναι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και η γνωριμία με διάφορες πράσινες τεχνικές, έτσι έγινε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου για να γίνει ακριβώς αυτή η ενημέρωση, από ένα Μέλος της Παιδαγωγικής του Ομάδας.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων

Δευτέρα 15 Ιουνίου

Επίσκεψη στο σχολείο Institut Francesc Ferrer Guardia γνωριμία με την Διευθύντρια και τους Καθηγητές. Το σχολείο ανήκει στην Βθμια Εκπαίδευση, είναι αντίστοιχο με το Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί, ενώ συνδυάζει και τμήματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, έχει περίπου 1.000 μαθητές και 100 Εκπαιδευτικούς. Βρίσκεται στην Δυτική πλευρά της πόλης, σε προάστιο όπου υπάρχουν και γεωργικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Πραγματοποιήθηκε μία σεμιναριακή δράση με τους Εκπαιδευτικούς του σχολείου, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα Mindful Nature στο πάρκο Fontsanta Park.

Ας σημειωθεί ότι το σημερινό πάρκο που έγινε το πρόγραμμα πριν χρόνια ήταν σκουπιδότοπος, κάτι που εάν δεν μας είχε αναφερθεί, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Η μετατροπή του τοπίου ήταν εντελώς επιτυχής.

Τρίτη 16 Ιουνίου & Τετάρτη 17 Ιουνίου

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα Mindful Nature σε δύο τάξεις του σχολείου (αντίστοιχη με Α και Β Γυμνασίου), στην περιοχή πλησίον του ποταμού Llobregat.

 

Πέμπτη 18 Ιουνίου

Επιστροφή

 

Παρατηρήσεις και Συμπεράσματα

Στην εν λόγω κινητικότητα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε συναδέλφους, σχολικούς χώρους, μαθητές και μεθόδους εφαρμογής της εκπαίδευσης.

Μας εντυπωσίασε ότι οι Μαθητές μιλούσαν στους Εκπαιδευτικούς με μεγάλη οικειότητα με τα μικρά τους ονόματα, αλλά ταυτόχρονα οι Εκπαιδευτικοί μπορούσαν να έχουν ένα νοητό όριο, ώστε να μπορούν να επιτελούν τον ρόλο τους.

 

     
  Κοπανάκης Εμμανουήλ  
Print Friendly, PDF & Email
Share