Συνάντηση Εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Mindful Nature»

Καρπενήσι, 19-07-2023

Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον
και την Αειφορία Καρπενησίου
Δελτίο Τύπου Συνάντησης Εργασίας Erasmus+

Στο διάστημα από Παρασκευή 7 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Mindful Nature», με τη συμμετοχή περίπου 40 Εκπαιδευτικών από Ελλάδα και 2 από Πορτογαλία.

Το θέμα της Συνάντησης ήταν η εξέλιξη του Δικτύου και παράλληλα διεξήχθη το βιωματικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα εφαρμογής της ενσυνείδησης απευθείας στο φυσικό περιβάλλον στο δασικό περιβάλλον της Ευρυτανίας: Στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου, στο πλατανόδασος των Γοργιανάδων, στον Προφήτη Ηλία Μυρίκης (με νυχτερινή αστροπαρατήρηση), στο μονοπάτι του Ασπρορέματος στα Επινιανά, στα Άγραφα και τέλος στην Χρύσω.

Οι Συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τη Φύση, πράγμα το οποίο η Ευρυτανία είναι πρωτοπόρος με το ιδιαίτερο περιβάλλον της. Ειδικά το μονοπάτι του Ασπρορέματος, μετά την λειτουργική, με ευαισθησία και σεβασμό στο περιβάλλον διαμόρφωσή και καθαρισμό του, έχει ξεπεράσει πλέον τα Ελληνικά πρότυπα μονοπάτια και έχει τη δυνατότητα να αποτελεί έναν διεθνή κορυφαίο φυσικό περιπατητικό προορισμό.

Κοπανάκης Εμμανουήλ

Print Friendly, PDF & Email
Share