ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΤΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-24

ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΤΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΦΕ ΔΔΕ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
“ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-24 ”
Όπως και τα προηγούμενα έτη έτσι και κατά το σχολικό έτος 2023-24 το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης θα δέχεται σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε πρωινές επισκέψεις εντός σχολικού ωραρίου ως τμήμα του ΕΚΦΕ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Αστρονομίας και Διαστημικής. Από Δευτέρα 11/09/2023 τα σχολεία μπορούν να προγραμματίσουν επίσκεψη σύμφωνα με τα παρακάτω.
Για το σχολικό έτος 2023-2024 το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης θα λειτουργεί τις ημέρες:
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή εκτός αργιών 09.00 – 12.30.
Οι επισκέψεις δεν έχουν κόστος για εκπαιδευτικούς και μαθητές και μπορούν να γίνουν σε ομάδες μέχρι 35 άτομα ανά ζώνη λειτουργίας.
1η Ζώνη : 9.00 – 10.30
2η Ζώνη: 11.00 – 12.30
Κάθε ζώνη διαρκεί μία ώρα και 30 λεπτά και περιλαμβάνει:
 Ενημερωτική Παρουσίαση ευαισθητοποίησης στο Αμφιθέατρο του Αστεροσχολείου με διάρκεια περίπου 45min.
 Περιήγηση μέσω προγράμματος εξομοίωσης, στο γνωστό μας Σύμπαν στο Αστροθέατρο-Θόλο / Πλανητάριο με διάρκεια περίπου 45min.
Για να κλείσετε μια πρωινή επίσκεψη με την σχολική σας ομάδα (09.00 – 12.30) , απευθυνθείτε στο τηλ. 2231053542 (EKΦΕ Φθ/δας) ή στο 6948123620 (Λούβαρης Κώστας) ή αποστείλατε email στο mail@ekfe.fth.sch.gr (αναφέροντας πιθανές ημερομηνίες – ώρες –αριθμό επισκεπτών μαθητών καθώς και συνοδών εκπαιδευτικών).
Κατά την επίσκεψη στο Αστεροσχολείο Υπάτης οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με Ενυπόγραφη Αναλυτική Κατάσταση Μαθητών και Συνοδών Εκπαιδευτικών με σφραγίδα Σχολικής Μονάδας.
Για ειδικές περιπτώσεις σχολείων που η επίσκεψή τους δεν μπορεί για αντικειμενικούς λόγους να ενταχθεί στις παραπάνω ζώνες λειτουργίας ( π.χ. σχολεία από μεγάλη απόσταση) θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση έγκαιρα ώστε να υπάρξει διαθέσιμος χρόνος στη δεσμευμένη ημερομηνία.
Το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης θα εμπλουτίσει τα προγράμματα που θα προσφέρει στους μαθητές με νέες επιπλέον δραστηριότητες – προγράμματα όπως η γνωριμία με έναν Αυτόματο Μετεωρολογικό Σταθμό Εδάφους ή η “επίσκεψη” στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ( I.S.S.) με χρήση Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality).
Όταν αυτό λειτουργήσει θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση ή και επικαιροποίηση της παρούσης.
Για επίσκεψη ομάδων, συλλόγων ή μεμονωμένων ατόμων εκτός σχολικού ωραρίου μπορείτε να απευθύνεστε στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (seaf.gr)

Print Friendly, PDF & Email
Share