Δελτίο Τύπου κινητικότητας erasmus+

Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καρπενησίου

Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Στο διάστημα από Δευτέρα 2 έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Mindful Nature» και κωδικό 2022-1-EL01-KA220-SCH-000085458 με τη συμμετοχή 26 Εκπαιδευτικών από Κύπρο, Πορτογαλία και Ελλάδα, στη σεμιναριακή και επιμορφωτική δράση «Building Mindful Capacity» που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από το Πανεπιστήμιο Frederick.
Στόχος της σεμιναριακής δράσης ήταν η επιμόρφωση στο θέμα της ενσυνειδητότητας (Mindfulness) σε σχέση με την Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία με έμφαση στην ψυχική υγεία, ευεξία και ευημερία του Εκπαιδευόμενου ατόμου, σε θεωρητικό και πρακτικό-βιωματικό επίπεδο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα εφαρμογής της επιμόρφωσης και λειτουργίας τους ως πολλαπλασιαστές στο πλαίσιο του Θεματικού Δικτύου με τίτλο «Mindful Nature». Οι συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί ήταν οι Εταίροι του προγράμματος Erasmus+ από την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, καθώς και Εκπαιδευτικοί Εκπρόσωποι Συνεργαζομένων Φορέων (Δνσεων Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων) της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Frederick University of Cyprus, θεωρητικές εισηγήσεις, παρουσίαση του «Σχολείου του Δάσους» που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο, παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που είχε διεξαχθεί για την εφαρμογή της μεθόδου στην εκπαίδευση, παρουσίαση του τρέχοντος έργου συνεργασίας του προγράμματος Erasmus+ από τους Εταίρους, εργαστήρια για τη συμβολή της αφήγησης
ιστοριών/storytelling στο πλαίσιο του mindfulness και της μεθοδολογίας transformative scenarios, δημιουργία σεναρίων (no way, my way, their way, our way) επίλυσης πραγματικών προβλημάτων, βιωματικές ασκήσεις, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε σημεία περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Λευκωσία, στην Αγία Νάπα και στη Λάρνακα.
Ευχαριστούμε το προσωπικό του Πανεπιστημίου Frederick, και ειδικά τον Επίκουρο καθηγητή κ. Αργυριάδη Αλέξανδρο, που ήταν ο Υπεύθυνος διοργανωτής της σεμιναριακής δράσης, τον Δήμο Αγίας Νάπας Κύπρου, που διέθεσε τη συνεδριακή αίθουσα του και παρείχε δωρεάν είσοδο στο  εξαιρετικό Δημοτικό Μουσείο της Θάλασσας, και φυσικά όλους τους Συμμετέχοντες
Εκπαιδευτικούς.

Print Friendly, PDF & Email
Share